inloggen professionals

Gezondheids check en infomarkt

 Op dinsdag 14 mei 2024 vond in De Bieslandhof een preventiemarkt rondom beroertes plaats. Op deze Dag van de Beroerte waren verschillende gezondheidsprofessionals, waaronder fysiotherapeuten, diëtisten en verpleegkundigen, aanwezig  om gratis advies te geven over hart- en vaatziekten en beroertepreventie. Bezoekers kregen ook de mogelijkheid om hun bloeddruk, cholesterol en bloedsuikerspiegel gratis te laten meten.

Naast informatieve sessies en screenings werden er ook gratis appels  uitgedeeld, gesponsord door de lokale PLUS-supermarkt, als een gezond en voedzaam tussendoortje voor alle bezoekers.

 Deze preventiemarkt werd georganiseerd door de CVA keten DWO. De CVA keten bestaat uit vier organisaties: Reinier de Graaf Gasthuis, Basalt, Careyn en Pieter van Foreest. De keten zorgt ervoor dat iemand met een CVA op het juiste moment, de juiste zorg op de juiste plaats kan ontvangen. Het is de bedoeling dat de zorg die geboden wordt door de verschillende partners een samenhangend en geïntegreerd geheel vormt, zonder drempels of schotten tussen de verschillende schakels van de keten. Door maximale samenwerking en afstemming tussen de deelnemende partijen en permanente ontwikkeling van professionals, stellen de ketenpartners elkaar in staat om toegankelijke, adequate en steeds betere zorg te organiseren en te verlenen.