inloggen professionals

Oefengids en oefen-app beroerte

Snel in beweging

Veel studies wijzen op het belang van de intensiteit van de revalidatiebehandeling na een beroerte. Hoe meer therapie, hoe beter het herstel gedurende de eerste 6 maanden na een beroerte. De oefengids beroerte heeft als doel om mensen sneller en intensiever te laten revalideren.  Deze oefengids is ook verkrijgbaar als App voor iPad en Android-tablet. Een uitleg over deze app vindt u in dit filmpje

Link naar oefenapp Itunes

Link naar oefenapp Android

 

De oefengids

Met de oefenapp en de oefengids kunnen patiënten na een CVA zelfstandig oefenen, eventueel met enige hulp van familie, verpleging of verzorging. Het bevat oefeningen voor schouder, hoofd, nek, romp, arm, hand en been. Een deel van de oefeningen bestaat uit alledaagse handelingen, zoals tandenpoetsen of de gordijnen openen en sluiten. De oefeningen zijn in drie verschillende (kleur)groepen verdeeld, afhankelijk van hoe ernstig de gevolgen van de beroerte zijn.

Ontwikkeling oefengids en oefenapp

De oefengids en oefenapp zijnhet resultaat van het project Snel in Beweging. Het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht heeft in 2010/2011 met subsidie van ZonMw de oefengids ontwikkeld. Medewerkers en patiënten bij ziekenhuizen, revalidatiecentra en verpleeghuizen hebben de oefengids uitgebreid getest.

Beschikbaarheid

U kunt de oefengids bestellen bij Hersenletsel.nl via hun website of telefonisch via nummer 026 351 2512 (op werkdagen van 10.00 tot 15.00 uur).

De gids is ook hier te downloaden 

Oefengids4edruk.pdf

De oefenapp is te verkrijgen in de google play- of in de Itunes store. Aan de oefenapp zijn kosten verbonden, deze komen ten gunste van verder onderzoek.

Dag van de Beroerte 2021

In het kader van de Dag van de Beroerte 2021 heeft de CVA-keten DWO in samenwerking met Hersenletsel.nl voor u een online seminar over bewegen georganiseerd. Leer meer over het belang van bewegen en ga samen met Olga Commandeur in beweging. We wensen u veel plezier met kijken!

Bekijk hieronder het fragment met Olga Commandeur: