inloggen professionals

Reinier de Graaf Gasthuis

Opname met een beroerte gaat meestal via de Spoedeisende Hulp in het ziekenhuis. In korte tijd moeten er onderzoeken worden gedaan en een behandeling worden gestart.

Er wordt eerst een CT-scan van de hersenen gemaakt om te zien of er sprake is van een herseninfarct  of een hersenbloeding. Daarna wordt zo snel mogelijk een behandeling gestart. Dit is belangrijk omdat hersenweefsel zonder bloedtoevoer snel afsterft. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk zoals trombolyse of intra-arteriele behandeling.

Opname na een beroerte

De verdere behandeling tijdens de opname is gericht op het voorkómen van een nieuwe beroerte of extra schade aan de hersenen. Dit houdt in dat u medicijnen krijgt en meteen begint met revalideren.

Braincare Unit

U wordt opgenomen op de Braincare Unit van de afdeling Neurologie (2J). De unit is een afdeling gespecialiseerd in onderzoek en behandeling van CVA-patiënten.

Hierbij werken neuroloog, revalidatiearts, transmuraal CVA-verpleegkundige, fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, neuropsycholoog en verpleegkundigen in teamverband samen. Het streven naar verblijf op deze afdeling is maximaal vijf dagen (op een enkele uitzondering na). In ons ziekenhuis worden CVA-patiënten op een Medium Care 48 uur continu in de gaten gehouden door verpleegkundigen en artsen en met behulp van speciale bewakingsapparatuur.

De Braincare Unit maakt deel uit van de afdeling neurologie. Door de snelle en toegespitste procedure op de unit kunnen patiënten die een beroerte hebben doorgemaakt, sneller voor een aanvullende revalidatieperiode worden overgeplaatst naar Pieter van Foreest Revalidatie & Herstel, naar Basalt of naar huis met thuiszorg. 

Contact:

Afdeling 2J Neurologie - braincare
Reinier de Graafweg 5 
2625 AD Delft 

T: 015 260 35 33 

W: www.reinierdegraaf.nl